| Stuffed with turkey breast & cottage cheese---Recheados com peito de peru e queijo cottage |
Hey girls,
Who doesn't like Brazilian Cheese Bread please raise your hand??? Yeah, didn't think you would raise yours, lol.. Being the good Mineira (native of Minas Gerais, state in Brazil where Brazilian Cheese originated) I loveeeee pão de queijo (cheese bread). Although I could eat it any day, anytime it is available to me, I try to eat only on "special" occasions because they are fattening and have a lot of calories. I used to crave it all the time and would be upset because I was not able to have it, but that is long gone because I found this delicious healthy version that not only taste just like the real version, this is also lactose-free, which is perfect for those who are lactose intolerant or are on special diets. I hope you enjoy this "life saver" recipe as much as I do!!! Yummyyy :)
Kisses,Luana
Ingredients:
1 lb. of yucca (about 2 medium size ones, you can use the frozen ones)
3 eggs
125 ml of olive oil (about 1/2 cup, I usually use a little less), you can also use coconut oil instead of olive oil
1 tablespoon of salt
500 grams of sour starch or tapioca flour (Red Mill makes one), both are gluten-free
400 grams of lactose-free cottage (regular cottage cheese is also fine)
Directions
Peel the yuca and cut into big chunks (or use frozen ones that have been peeled and cut already)
Boil the yucca until they are soft
Drain the water and place the yucca in a big bowl. Mash the yucca using a fork. While yucca is still hot (warm), add the eggs, olive oil, sour starch, salt and cottage cheese. Start mixing with a big spoon and then use your hands to mix everything together into a dough. Pre-heat oven to 400 degrees for 10 minutes. While oven is heating, start making small balls and place them on a Pam sprayed cookie sheet or mini muffin tin. Once you place them in the oven, lower the heat to 350 degrees and bake for about 10-15 minutes or until they are puffy and lightly browned. This recipe makes a huge batch, I would say about 50 cheese breads or more, depending on the size you make them. You can also freeze either baked or raw. If you are going to freeze them raw, what you have to do is place them in a cookie sheet in the freezer, let the freeze separately and once they are frozen you can place the frozen cheese bread balls in a Zip Lock bag and store them away. Enjoy them, they go especially good with a nice cup of coffee...Humm I am salivating just thinking about it!
---------------------
Quem não gosta de pão de queijo levanta a mão? Pois é, eu achava
que vocês não iriam levantar, kkkk. Como toda boa mineira, eu amoooooooo pão de
queijo. E mesmo querendo comer todos os dias, eu resisto e tento comer só
em ocasiões “especiais” porque eles são calóricos. Eu sempre desejando um pãozinho
e isso me deixava chateada porque nem sempre eu podia, mas isso acabou depois
que eu encontrei essa versão mais saudável que além de ser tão saborosa quanto
à receita original, é uma receita sem lactose, perfeito para quem tem
intolerância à lactose ou faz uma dieta especial. Eu espero que vocês saboreiem
essa receita tanto quanto eu!!! Yummyyy :)
Kisses,
Luana
Ingredientes:
Meio quilo de Mandioca (2 mandiocas medias, você pode usar as congeladas)
3 ovos
125 ml de azeite de oliva (1/2 copo, eu normalmente uso menos), vocês
também podem substituir por óleo de coco
1 colher de sopa de sal
500 gramas de polvilho azedo ou farinha de tapioca (que não tem glúten)
400 gramas de queijo cottage sem lactose (queijo cottage regular
também pode ser usado)
Modo de Preparo:
Descasque e corte as mandiocas em pedaços maiores (ou usa as
congeladas que já vêm descascadas e cortadas). Cozinhe até que estejam macias.
Escorra a água e coloque as mandiocas em uma travessa grande.
Com um garfo, amasse as mandiocas. Com elas ainda quente, adicione os ovos, o
azeite, o polvilho, sal, e o queijo cottage. Primeiro, misture com uma colher
grande e depois use suas mãos para amassar a massa, unir todos os ingredientes e
deixar a mssa uniforme. Pré-aqueça o forno a 250º C por 10 minutos. Enquanto o forno está
aquecendo, comece a fazer as bolinhas e coloque-as em uma assadeira untada. Quando
você colocar a assadeira no forno, diminua a temperature para 180º C e deixe assar
por uns 10-15 minutos ou até que as
bolinhas estejam fofas e levemente douradas. Essa receita rende muito, acho que
dá uns 50 pães ou mais, dependendo do tamanho que você fizer as bolinhas. Vocês
podem congelar as bolinhas prontas ou a massa. Se você vai congelar a massa,
vocês têm que fazer as bolinhas e congelá-las separadamente antes de guardá-las
em um saquinho de freezer. Aproveitem, é delicioso com um bom copo de café.
Hummm já estou salivando só de pensar!
Adorei a receita! Vou experimenta! bjos
ReplyDeleteFaz e me conta, você vai amar!!
ReplyDeleteKisses,
Luana
Magnificent website. A lot of useful information here.
ReplyDeleteI am sending it to some friends ans also sharing in delicious.
And certainly, thank you to your sweat!
Here is my page :: エアジョーダンランニング