Friday, March 30, 2012

Easter Recipe - Receita para a Páscoa

Most of us work all day and many times we feel like making something special on special dates or holidays, but we really do not have the time, so here is our tip for something quick and delicious for Easter.

Deviled Eggs...really easy recipe!  Hard boil some eggs (10-12 minutes), let it cool off and peel them.  Then cut the eggs in half and take out the yolks and place them in a bowl.  You want to make a seasoned mixture with the egg yolks, mayo (for about 6 egg yolks I use about 1-2 tablespoons), 1/2 a tablespoon of mustard, some chopped parsley and salt.  Then all you have to do is fill each half of the cooked egg whites with the mixture and place it in the fridge to cool off...excellent appetizer!


For the main dish, I decided to make  little Cornish Hens (although I only found HUGE ones) and white rice garnished with parsley, although I did not have time to make any other side dishes, I think buttered asparagus would go perfect with everything else (why did I not think of this before??? lol).  What you want to do is marinate the Cornish Hens with lime juice (2-3 Limes), white cooking wine (1 cup), garlic and salt (to taste)  for about four hours.  Then place it in a pre-heated (350 F) oven for about one hour and a half, do not cover with aluminum foil, baste Cornish Hens with the liquid from roasting pan every 30 minutes.  When hens have been in the oven for about 1 hour, baste some butter to brown them.


For the rice, heat 1 tablespoon of oil, when the oil is warm saute 2 chopped garlic cloves (do not let the oil get hot, but warm, otherwise the garlic will get brown), then add 2 cups of uncooked dry rice and stir it for about 1 minute on high heat, add 4 cups of water, when the rice reaches the rice level cover it and lower the heat, cook for about 10 minutes and remove from heat.
 
And how can we possibly have Easter without some chocolate?? I saw a picture of the AMAZING Easter egg (https://www.facebook.com/profile.php?id=100001845227369) so I decided to make one of my own with some little changes.
I used half of a big Easter egg (I used Opereta Brazilian Easter Egg, this is a white chocolate one, my favorite).  I made a chocolate mousse and filled half of each white chocolate egg with it and on top I dashed some pastel colored sprinkles on top, pastel colors to match all the Easter decorations.




For the chocolate mousse I separated the the egg  whites  from the yolks    (I used 3 eggs) and used a mixer to beat the yolks until they doubled in volume.  Then I added 3 tablespoons of chocalate powder (or if you prefer, after the yolks are beaten, you can add 2 tablespoons of sugar, then melt 200 grams of semi-dark chocalate & add to mixture), add a 1 can of table cream and continue to mix with mixer.  At last whisk the egg whites, add them to the mixture and rapidly mix everything together in the mixer.  Refrigerate it for at least three hours and then fill your favorite Easter egg with the mousse.
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A maioria de nós trabalha o dia inteiro e quer fazer algo especial nas Datas Comemorativas mas não tem tempo… então aqui está a nossa dica para fazer algo rápido e saboroso para a Páscoa.

Deviled Eggs… receita super fácil! Cozinhe os ovos, deixe esfriar e retire a casca, corte-os ao meio, retire as gemas e numa vasilha as tempere com maionese (para 6 gramas, eu uso de uma a duas colheres de sopa), meia colher de sopa de mostarda, salsinha e sal a gosto. Depois é só rechear as “canoas”das claras cozidas com essa pasta das gemas temperadas e colocar na geladeira para esfriar… excelente aperitivo!!

Como prato principal, resolvi fazer uma codorninha (apesar que só achei codorna “tamanho gigante”!) e arroz branco polvilhado com salsinha já que não tive tempo para fazer algum acompanhamento… mas acho que esse prato ficaria perfeito com aspargo na manteiga (por que não pensei nisso antes??? Rsrsrsrs)!Deixe a codorna temperando com limão (dois ou três), vinho branco (1 copo), alho e sal a gosto, por pelo menos 4 horas e depois é só levar ao forno por uma hora e meia (temperatura média – 350 Fahrenheit)  e não cubra com papel alumínio e com uma colher, jogue o molho em cima da codorna de meia em meia hora  (na última meia hora, passar manteiga em cima das codornas para dourar).

Para fazer o arroz, eu dourei dois dentes de alho em uma colher de sopa de óleo, depois adicionei dois copos de arroz e deixei fritando até que o arroz começasse a grudar no fundo da panela (temperatura maxima), adicionar quatro copos de água fria. Assim que a água estiver na altura do arroz, colocar o fogo em temperatura baixa e tampar. Dentro de 10 minutos, você pode tirar do fogo e voila!

E como poderíamos ficar sem chocolate para comemorar a Páscoa em grande estilo. Vi uma foto de um ovo de Páscoa MARAVILHOSO (http://www.facebook.com/people/Jolie-Doces/100001845227369) da Jolie Doces e adaptei…

Para essa receita eu usei meio Ovo de Páscoa Opereta (meu favorito), daqueles menores, e fiz um mousse de chocolate para rechear… para dar uma incrementada, joguei granulado colorido por cima, usando cores pastéis para combinar com a decoração da mesa ;)

Para fazer o mousse de chocolate eu separei as claras das gemas (usei 3 ovos) e bati as gemas na batedeira até dobrarem de volume.  Depois eu adicionei três colheres de chocolate em pó (ou se você preferir, depois que as gemas estiverem batidas, você adiciona duas colheres de sopa de açúcar e misture, depois derreta 200 gramas de chocolate meio amargo e acrescenta à gemada), junte o creme de leite e continue batendo. Por fim, junte as claras em neve (bem batidas) misturando tudo rapidamente na batedeira. Deixe na geladeira por, no mínimo, três horas e depois recheie o seu Ovo de Páscoa favorito com o mousse.

6 comments:

  1. hummm ...
    fiquei com água na boca !!!!

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  2. eu tb fiquei com água na boca !!!!

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  3. Vou deixar voces com mais água ainda porque tudo ficou MUITO bom, rsrs!!!
    Bjs
    Luana

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  4. Ficou delicioso!!!! Dani

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  5. just stopping by to say hi

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