This recipe is very simple and appetizing...A good tip for someone that wants something quick and easy.
Ingredients:
* 1 baguete of French or Italian bread
* Hard Salami
* Olive Oil
* Balsamic Vinegar
* Sugar
* Oregano
* 1 baguete of French or Italian bread
* Hard Salami
* Olive Oil
* Balsamic Vinegar
* Sugar
* Oregano
Cut the bread into pieces that are about 3/4-inch, place it on a baking sheet or a rectangular baking dish and pour drizzle it with olive oil (another tip is to make a spread with salt, garlic & butter and put over each piece of bread). Pre-heat oven at 350 degrees, bake bread for about 20 minutes, baking it for 10 minutes on each side. As soon as the crust of the bread starts turning a brownish color, leave in there for about another 2 minutes and it take it out, place it aside.
You will need to make a sauce with the balsamic vinegar, for that you will pour about 100 ml of balsamic vinegar into a saucepan, add about 3 tablespoons of sugar (just enough to make the vinegar thick). Cook this over a low heat and bring to a medium heat until it boils, once it boils bring back to low a heat until the sugar melts completely. There is no need to keep mixing the sauce because you want it to caramelize a bit. As soon as the sauce thickens, remove it from the heat. This balsamic vinegar sauce can also be used to garnish salads, appetizers and other dishes.
Voila, now you are ready to put it together! When you want to serve it, all you have to do is put it together in this order..a piece of bread, 2 slices of hard salami, a drizzle of balsamic vinegar sauce and a dash of oregano....This is a mouth-watering combination! Enjoy!
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Essa receita é super fácil e apetitosa…. Uma boa dica pra quem quer fazer algo rápido e prático.
Ingredientes:
* Pães amanhecidos ou duros
* Salame Italiano
* Azeite de Oliva
* Sal
* Vinagre Balsâmico
* Açúcar
* Orégano
* Pães amanhecidos ou duros
* Salame Italiano
* Azeite de Oliva
* Sal
* Vinagre Balsâmico
* Açúcar
* Orégano
Você pode usar pães amanhecidos ou duros, corte-os em rodelas de 2cm de espessura, coloque-os em uma travessa de vidro ou assadeira e despeje sob as torradas um pouco de azeite de oliva e sal (uma outra dica é fazer uma pasta com sal, alho e manteiga e passar nos pães, um por um). Coloque no forno pré aquecido (350F) por uns 20 minutos, 10 de cada lado. Assim que elas estiverem com uma coloração marrom nas beiradas, você pode deixar por mais uns 2 minutos (dependendo do forno) e pronto!
Você vai precisar fazer a pasta de vinagre balsâmico, para isso despeje o vinagre (100ml) em uma panela, adicione o açúcar (3 colheres de sopa é o suficiente para engrossar). Ligue em fogo baixo, depois coloque em fogo médio até levanter fervura, assim que ferver, coloque novamente em fogo baixo até que o açúcar derreta. Não é necessário que você mexa os ingredientes pois a intenção é que essa mistura fique na consistência caramelizada. Assim que a mistura engrossar, você pode retirar do fogo. Essa pasta pode ser usada para decorar saladas, aperitivos e diversos pratos.
Voila! Quando você quiser servir, é só montar o seu aperitivo… uma torrada, duas fatias de salame italiano, pasta de vinagre balsâmico (você pode usar uma bisnaga para espalhar) e algumas pitadas de orégano por cima… Uma combinação de dar água na boca!!! Saboreie!
Dica otima e facil para receber os amigos com um bom vinho!!!!
ReplyDeleteBjs
Thank you for the tip! I am always looking for something like it.
ReplyDeleteAwesome, you should do something healthy tomorrow since I have been struggling for years to cook and loose a few extra pounds, Love you girls :)
ReplyDeleteNicole Samnarine
Thank you all your comments everyone, feedback is great. Please always let us know if you enjoyed the post or not..And Nicole, we will definitely have some tasty & healthy recipes coming soon, but just remember moderation is everything, lol, eat super well from Monday through Friday then eat what your little heart desires on the weekends, haha..Kisses
ReplyDeleteAgradecemos a todos pelos comentários, ótimo feedback. E sempre nos avise se você gostou ou não do que postamos…e Nicole, com certeza nós teremos receitas saudáveis e saborosas em breve, mas lembre de uma coisa, moderação é tudo, rsrsrs, coma super bem de Segunda à Sexta, daí você pode comer o que o seu ‘coração’ mais deseja nos finais de semana, haha… Beijos
ReplyDeleteAwesome tip girls! I went there this weekend to check it out and I had a great time... Thanks a lot :)
ReplyDeleteYummy!!! Very tasty and easy to do. It was perfect combined with wine.
ReplyDeleteThank you girls! :)
Thank you Fabi!!!
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