The Chicken Madeira from the Cheesecake Factory is a delicious dish, it comes with mashed potatoes and asparagus, it is worth giving a try.
1 Tablespoon of olive oil
1 Tablespoon of butter
2 Tablespoons of flour
Salt & pepper to taste
1 Tablespoon of butter
2 Tablespoons of flour
Salt & pepper to taste
6 Slices of Mozzarella Cheese
About 8 spears cooked asparagus
Mashed potatoes for a side (to make the mashed potatoes, I like to cook about 6-8 redskin potatoes, mash them, season it with salt, garlic, 1 tablespoon of butter and 1 cup of milk, so it is nice and soft)
To make the chicken:
Season the chicken breasts with salt and pepper. Using a big frying pan, heat 1 tablespoon of olive oil and saute the chicken breasts until they browned (about 5 minutes on each side). Remove from pan and set them aside. In the chicken pan, add the butter and the mushrooms, saute for about 3 minutes, add the Madeira wine, beef stock and the flour. Reduce the heat, let it simmer for about 20 minutes, stirring it frequently. The sauce will get thick and brown, the sauce amount will reduce to about 2/3 from the original volume.
About 8 spears cooked asparagus
Mashed potatoes for a side (to make the mashed potatoes, I like to cook about 6-8 redskin potatoes, mash them, season it with salt, garlic, 1 tablespoon of butter and 1 cup of milk, so it is nice and soft)
To make the chicken:
Season the chicken breasts with salt and pepper. Using a big frying pan, heat 1 tablespoon of olive oil and saute the chicken breasts until they browned (about 5 minutes on each side). Remove from pan and set them aside. In the chicken pan, add the butter and the mushrooms, saute for about 3 minutes, add the Madeira wine, beef stock and the flour. Reduce the heat, let it simmer for about 20 minutes, stirring it frequently. The sauce will get thick and brown, the sauce amount will reduce to about 2/3 from the original volume.
Set the oven to broil and in a baking dish arrange the chicken breasts, cross 2 asparagus stems over each piece of chicken and top with a slice of cheese. Broil until cheese melts. To serve, put the chicken on the plate, put some mashed potatoes next to it and pour some sauce all over it. Bon Appétit !!!!!
Dani
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O filé de frango ao molho madeira do Cheesecake Factory é um prato delicioso, que tem por acompanhamento purê de batata e aspargos, o filé é coberto . Vale a pena experimentar.
Você vai precisar:
6 peitos de frango
250 gramas de cogumelos (eu gosto do portabello)
1 ½ copo de vinho madeira
1 copo de caldo de carne (eu usei o enlatado e funcionou)
1 colher de sopa de azeite
1 colher de sopa de manteiga
2 colheres de farinha de trigo
Sal e pimenta a gosto
6 Fatias de queijo mussarela
1 maço de aspargo já cozido
Purê de batata a gosto para acompanhamento (eu cozinho de 6 a 8 batatas com casca vermelha e tempero o purê com sal, alho e adiciono 1 colher de sopa de manteiga e meio copo de leite, para ficar bem molhadinho)
Modo de preparo:
Tempere os filés de frango com sal e pimenta. Aqueça o azeite em uma panela grande em fogo médio e frite os filés até dourar os dois lados (5 minutos de cada lado). Retire os filés prontos e separe.
Na mesma panela, você vai adicionar a manteiga e os cogumelos e fritar por 3 minutos; adicione o vinho, o caldo de carne e a farinha de trigo, diminua a temperatura (baixa/média) e deixe cozinhar por 20 minutos, mexendo com frequência. O molho vai engrossar e escurecer aos poucos, o volume inicial vai diminuir 2/3.
Aqueça o forno na temperatura máxima (broil, para dourar), e prepare os filés de frangos na travessa da seguinte maneira: filé, dois aspargos já cozidos cruzados em cima do filé, uma fatia de queijo mussarela e leve ao forno por 5 minutos (suficiente para derreter a mussarela e não cozinhar os aspargos.
Na hora de servir, coloque o filé de frango de um lado do prato, o purê de batata de outro e escalde o molho por cima. Bon Appétit.
Yummy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
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