Friday, April 6, 2012

Chicken Picatta Recipe - Receita de Frango à Picatta



Here is a recipe that Luana's sister-in-law gave us, this recipe is so worth trying, it is WONDERFUL, thank you Krystal one more time, we tried it & we absolutely loved it!!!!!!

You will need:

3-4 Chicken Breasts (for 4 people)
Garlic Powder
Flour
Olive Oil
Capers
Salt
1 Box of Thin Spaghetti
1 Lemon

Cook the spaghetti according to instructions on the box. Cut the chicken breasts in half to make them thinner, season them on each side with garlic powder and a dash of salt, then cover them with some flour.  In a medium to large frying pan, put  3 tablespoons of butter and 3 tablespoons of olive oil and let it heat up to a medium-high heat. Cook the chicken breasts on each side until they are nice and gold (cook 3 chicken breast at a time, about 5 minutes on each side), take ou the cooked chicken breasts and place them on a plate, then add another 3 TBS. of butter & 3 TBS. to the pan and cook the rest of the chicken breast (this might sound like a lot of butter & olive oil, but this is what you will use for the sauce for the spaghetti). When all the breasts are cooked and removed from the pan, add to the oil & butter sauce, juice from 1 lemon (you can use more or less if you prefer, let it simmer for a bit and add the capers (use as much or as little as you want), place all the chicken breast back in the pan and let it cook for about 5 minutes.  Place as much spaghetti that you desire on a plate, put the chicken breast on top and pour some sauce over it, hummmmm! Buon appetito
* Krystal's tip: You can make chicken picatta with rice or gnocchi also, it will be just as yummy

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Outra dica que a cunhada da Luana, Krystal, nos deu… e essa receita vale a pena tentar!! MARAVILHOSA!!! Obrigada Krystal, mais uma vez :). Peito de frango ao molho de limão e alcaparras, Amamos!!!

Você vai precisar de…
3 a 4 Peitos de frango (para quatro pessoas)
Alho em pó
Farinha de trigo
Manteiga
Azeite de Oliva
Alcaparras
Sal a gosto
1 caixa de Spaghetti
1 limão


Modo de Preparo:

Cozinhe o spaghetti seguindo as instruções da caixa e separe.
Cortar os peitos de frango ao meio para ficarem mais finos, temperá-los com sal e alho em pó; depois é só empanar com farinha de trigo.
Em uma panela, colocar 3 colheres de sopa de manteiga e 3 de azeite até estar bem quente (temperature media-alta). Deixar  os peitos de frango fritando até dourar os dois lados (mais ou menos uns 5 minutos de cada lado). Retirar os peitos prontos, adicionar mais 3 colheres de sopa de manteiga e mais 3 de azeite (pode parecer muito mas esse vai ser o molho para o spaghetti), frite o restante.

Na mesma panela, depois de você fritar e retirar todos os peitos, adicione o suco de um limão inteiro (dependendo do gosto, você pode adicionar mais ou menos), deixe ferver por alguns minutos e depois adicione alcaparras (usamos meio frasco, que deu umas 30 alcaparras, mas também vai depender do seu gosto).
Coloque os frangos de volta nessa panela com o molho e deixe esquentar por uns 5 minutos.

*dica da Krystal: você pode fazer o Frango à Picatta com arroz ou gnocchi, fica ótimo do mesmo jeito
Coloque a quantidade de spaghetti desejada em cada prato, coloque um peito de frango por cima e escalde o molho por cima, hummmmmmm! Buon appetito

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