Wednesday, June 6, 2012

Cheesecake Factory Chicken Bellagio Recipe - Receita do Peito de Frango Bellagio do Cheesecake Factory



This is definitely my favorite dish at Cheesecake Factory.  I try to change what I order there, I look over the menu, sometimes something catches my attention, but when I it is my time to order, there I am ordering the Chicken Bellagio.  If you have not tried it, it is definitely worth trying it.  The mix of the prosciutto and arugula is amazing! I wanted to share my love dish, here is the recipe.  Bon Appétit!
Dani

Here is what you will need:

8 oz. of spaghetti cooked "al dente"
6 chicken breasts
2 tablespoons of flour
2 eggs (beaten)
100 grams of breadcrumbs
1/2 tablespoon of olive oil
1/2 tablespoon of chopped parsley
1 1/2 tablespoon of basil oil
1/2 cup of chicken broth
1 tablespoon of butter
250 grams of prosciutto
200 grams of arugula
1 tablespoon of fresh lime juice
250 grams of a mix of parmesan chesse & romano cheese
250 ml of parmesan cream sauce (melt 1 tablespoon of utter, add 2 tablespoons of flour. Slowly add 1 cup of milk, add 1/2 cup of parmesan cheese. Season it with salt & pepper to taste).
Season the chicken breasts with salt & peper. Coat chicken breasts with flour.  Dip the breasts in the beaten egss and then coat them evenly on each side with breadcrumbs.

Heat the olive oil in a large sauté pan, on medium heat cook the chicken breasts until a golden brown color (about 5 minutes on each side). Once cooked remove from pan, place them on a dish and set it aside.

While pasta is cooking, prepare the parmesan  cream sauce.

Heat the basil oil & chicken broth in a medium size sauté pan on medium heat, add chopped parsley and butter.  Add the pasta and mix of parmesan and romano cheeses. Then add the parmesan cream sauce.

Place place on a serving plate, place chicken breasts on top of the pasta, 2 slices of prosciutto on top of chicken, add the arugula (seasoned with olive oil, lemon juice & salt), I also add a lot of parmesan cheese on top of everthing, like they do at the Cheese Cake Factory ;) Bon Appétit!
Dani
----------------------

Esse com certeza é o meu prato favorito do Cheesecake Factory... eu até tento experimentar outro, fuço o cardápio, me interesso por um prato, por outro, mas na hora de pedir, lá estou eu pedindo o Chicken Bellagio.  Se você ainda não experimentou, vale a pena arriscar… a mistura da rúcula com o parma é incomparável! E para dividir com vocês a minha paixão, aqui vai a receita. Bon Appétit! 
Dani

Você vai precisar:

1 pacote de Spaghettini já cozido “al dente”
6 filés de peitos de frango
2 colheres de sopa de farinha de trigo
2 ovos batidos
100 gramas de farinha de rosca
½ colher de sopa de azeite de oliva
½ colher de sopa de salsinha picada
1 ½ colher de sopa de azeite banhado no manjericão
½ copo de caldo de carne
1 colher de sopa de manteiga
250 gramas de parma prosciutto
200 gramas de rúcula
1 colher de sopa de suco de limão fresco
250 gramas da mistura de queijos parmesão e romano
250 ml de molho de queijo parmesão (derreta 1 colher de manteiga e adicione 2 colhreres de farinha.  Adicione o leite aos poucos nessa mistura (1 copo de leite), e em seguida adicione ½ copo de queijo parmesão, tempere com sal e pimenta a gosto)
Sal e pimenta-do-reino a gosto

Modo de preparo:

Tempere os filés de frango com sal e pimenta. Empane com a farinha de trigo, mergulhe os filés nos ovos batidos e empane na farinha de rosca.

Aqueça o azeite de oliva em uma panela grande, fogo médio e frite os filés até dourar os dois lados (5 minutos de cada lado). Retire os filés prontos e reserve.

Prepare o molho de queijo parmesão.

Aqueça o  azeite banhado no manjericão e o caldo de carne numa panela media, fogo médio, adicione a salsinha picada e  a manteiga. Logo em seguida, adicione o Spaghettini já cozido e a mistura de queijos. Depois misture o molho de queijo parmesão.

Arranje o Spaghettini num prato e em cima do Spahettini, o filé de frango, duas fatias de parma e a rúcula temperada com azeite, limão e sal…. E eu encho de queijo parmesão ralado em cima, como fazem no Cheesecake ;) Dani


1 comment:

  1. Esse também é o meu prato favorito, que delícia!!! Clau

    ReplyDelete