Friday, August 17, 2012

Hasselback Potatoes - Batatas Hasselback




Hasselback potatoes has this name because of the Swedish restaurant in Stockholm that came up with this recipe, but it has different names throughout Europe such as Accordion Potatoes.  This potato is very crispy on the outside and soft on the inside and well seasoned.  Hope you enjoy this recipe! Kisses, Dani ;)


You will need:
6 medium size potatoes (washed with skin left on them)- you can substitute for sweet potato
6 garlic cloves, cut into thin slices
2 tablespoons of olive oil
30 grams of butter
Salt
Black Pepper
Parsley to taste


Directions:

Pre-heat oven at 425 degrees.  Place the potatoes cutting board, the flat side down.  Cut the whole potato, almost all the way through (like in the picture, the thinner you cut it, the crispier the potato will be).

Place the potatoes in a baking tray and place the thinly sliced garlic in between the slits.  Drizzel olive oil and sprinkle some salt and black peeper. 

Bake the potatoes for about 40 minutes or until crispy on the outside and soft on the inside

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A Batata Hasselback leva esse nome por causa do restaurante sueco de Estocolmo que a inventou, mas ela ganhou outras versões por toda a Europa e é também conhecida como Batata-Sanfona (Accordion Potatoes)... A batata fica crocante por fora, macia por dentro e bem temperada... aqui fica a super dica!! Beijos, Dani ;)

 
Você vai precisar:
6 Batatas médias (lavadas e com a casca) -você pode substituir por batata doce
6 dentes de alho, cortados em fatias finas
2 colheres de sopa de Azeite
30 g de manteiga
Sal Marinho
Pimenta do reino moída
Salsinha a gosto

Como fazer:
 
Pré-aqueça o forno a 425˚ F. Coloque a batata em uma tábua, com o lado plano para baixo. Corte toda a batata em fatias finas (como na foto - quanto mais fina for a fatia, mais crocante a batata vai ficar), tomando cuidado para não cortar a parte de baixo da batata.

Coloque as batatas em uma assadeira e coloque fatias de alho entre as fendas. Pincele manteiga por toda a batata. Em seguida, regue com azeite e polvilhe com um pouco de sal marinho e pimenta do reino moída.

Deixe as batatas no forno por cerca de 40 minutos ou até as batatas estarem crocantes por fora e macias por dentro.

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