Friday, September 7, 2012

Chocolate Dipped Strawberries Recipe - Receita Morango Coberto com Chocolate

Is there anything that tastes more delicious than chocolate covered strawberry?? I saw this easy and fast recipe so we can satisfy our craving.  This recipe is from the website The Cheese Thief.... delicious!!!

You will need:
1 box of strawberries (washed and dried, use paper towel to dry the strawberries and it is ideal that they have been in room temperature for at least two hours)
Semi dark chocolate- enough to cover the strawberries (a chocolate bar of 250 grams or a bag of 180 grams of chocolate chip is usually enough)

Place the chocolate in a mug or small bowl and melt it in the microwave (place in the microwave for about 30 seconds, take it out, mix the chocolate with a spatula and place it back in the microwave for another 15 seconds, repeat this process until the chocolate is completely melted)

Place waxed paper over the countertop to rest the strawberries after dipping them in the melted chocolate.  Heat up the chocolate when it starts to get cool.  Let the strawberries rest on the paper until the chocolate is firm and enjoy!! Kisses, Dani;)



---------------------
Tem coisa mais gostosa do que morango coberto com chocolate?? Então aqui vai uma receita fácil e rápida para a gente poder matar a vontade de vez em quando... essa receita é do site The Cheese Thief.... deliciosa!!!

Você vai precisar:
- uma caixa de morangos (lavados e secos - use papel toalha para secar os morangos e o ideal é que eles estejam em temperatura ambiente por duas horas, no mínimo)
- chocolate meio amargo cortado em pedacinhos - o quanto bastar para cobrir os morangos (uma barra de 250 gramas ou um pacote de 180 gramas de gotas de chocolate (6 oz) normalmente é suficiente)

Coloque o chocolate em uma caneca ou travessa e derreta no microondas (ligue o microondas por 30 segundos, retire a travessa ou caneca, misture com uma espátula e coloque novamente no microondas por 15 segundos... repita esse mesmo processo até o chocolate derreter completamente).


Estique uma folha de papel vegetal em cima da pia para descansar os morangos após mergulhá-los no chocolate derretido. Repita o processo de aquecimento do chocolate já que ele vai esfriando. Deixe os morangos descansarem sob o papel até que o chocolate esteja duro e bom apetite! Beijos, Dani ;)










No comments:

Post a Comment