Friday, October 26, 2012

Hello, Jell-O!!

Picture and Recipe by
Hello, Jell-O! book - Victoria Belanger


Ingredients
- 1 cup boiling water
- 1 package strawberry-flavored gelatin
- 1 cup chopped fresh or frozen and thawed strawberries
- 1/2 cup cold water
- 5 limes, halved, pulp scooped out and rind halves reserved
- 1 tsp. black sesame seeds, poppy seeds, or basil seeds

Directions
In a bowl, add the boiling water to the gelatin and mix it until the gelatin is completely dissolved. Transfer the gelatin to a blender. Add the strawberries and cold water and blend until liquefied. Refrigerate until the consistency is thick, about 1 hour and 30 minutes. The gelatin should be the consistency a pudding.

Take off any foam that is on the top of the gelatin mixture and stir to evenly distribute the strawberry mixture. Use a spoon to put the mixture into the lime rind halves. Refrigerate until firm, a minimum of 3 hours. The gelatin should not stick to your finger if you touch it.

Carefully cut in half the gelatin-filled lime rinds again. Sprinkle with the seeds and serve. 

---------------------
Eu amo livro de receitas e todas as vezes que vejo uma receita prática e linda como essa, eu não vejo a hora de dividir com vocês... então aqui vai uma receita do livro Hello, Jell-O! Uma graça!!!
Você vai precisar:
- 1 xícara de água fervendo
- 1 pacote de gelatina sabor morango
- 1 xícara de morangos picados congelados
- 1/2 xícara de água gelada
- 5 limões cortados ao meio, sem a polpa (ou você pode usar laranja sem a polpa)
- 1 colher de chá de sementes de gengibre, chia, papoula ou manjericão

Como fazer:
Em uma tigela, adicionar a água fervendo, a gelatina e mexer até que ela dissolva. Colocar essa mistura em um liquificador e adicionar os morangos e a água gelada e bater até ficar com uma consistência firme (como pudim).

Retirar a espuma que formou dessa mistura e misturar até distribuir uniformamente esse creme. Preencha as metades dos limões ou laranjas. Refrigerar até firmar (mínimo de 3 horas). A gelatina não esta pronta se você tocá-la e grudar no seu dedo.

Na hora de servir, cuidadosamente corte os limões ou laranjas (como na foto) e polvilhe com as sementes e sirva... lindo, né?? Dani ;)

No comments:

Post a Comment