How was everyone's Holidays?? Hope it was great and if yours was anything like mine, it involved a lot of eating, right?? If one your New Year's resolution is to eat healthier and lighter, here is a recipe of one of my mom's salad that I absolutely love, I love it so much that I asked her to make it two days in a row for me!!!
Kisses,
Luana
You will need:
2 Bags of Spring Mix Salad
Brie (6 ounces), cut into small wedges
Pears (Bartlett pears, cored & cut into wedges)
Dry Figs (halved)
Toasted Walnuts (1 cup)
Toasted Walnuts (1 cup)
Pomegranate Vinaigrette
1/2 Cup of Extra Virgin Olive Oil
2 1/2 Tablespoons of Red Wine Vinegar
2 Tablespoons of Pomegranate Juice
1/2 Tablespoon of Organic Balsamic Vinegar
1 1/2 Teaspoons of Honey
1/2 Teaspoon of Dijon Mustard
2 Teaspoons of minced Shallots
Sea Salt and Black Pepper to taste
Directions: In medium bowl, whisk together oil, vinegars, juice, honey and mustard. Stir in shallots and season with salt and pepper. In a large bowl mix greens with 1/2 cup of vinaigrette and reserve the other 1/2 cup. Place spring mix in a serving bowl, arrange remaining ingredients over the spring mix and pour the remaining vinaigrette over it. Bon appetit!!!!
Hey girls,
Vinagrete de Romã
1/2 Xícara de Azeite Extra-Virgem
2 1/2 Colheres de Sopa de Vinagre de Vinho Tinto
2 Colheres de Sopa de Suco de Romã
1/2 Colher de Sopa de Vinagre orgânico balsâmico
1 1/2 Colher de Chá de Mel
1/2 Colher de Chá de Mostarda Dijon
2 Colhares de Chá de Chalotas Picada
Sal Marinho e Pimenta-do-reino a gosto
Como fazer: Em uma travessa média, misture o azeite, vinagres, suco, mel e mostarda. Adicione a chalotas e tempera com sal e pimenta. Em um tigela grande misture os verdes com 1/2 xícara de vinagrete e reserve a outra metade. Coloque essa mistura em um travessa e coloque o restante dos ingredientes por cima e despeje o restante do molho vinagrete. Bon appetit!!!!
1/2 Cup of Extra Virgin Olive Oil
2 1/2 Tablespoons of Red Wine Vinegar
2 Tablespoons of Pomegranate Juice
1/2 Tablespoon of Organic Balsamic Vinegar
1 1/2 Teaspoons of Honey
1/2 Teaspoon of Dijon Mustard
2 Teaspoons of minced Shallots
Sea Salt and Black Pepper to taste
Directions: In medium bowl, whisk together oil, vinegars, juice, honey and mustard. Stir in shallots and season with salt and pepper. In a large bowl mix greens with 1/2 cup of vinaigrette and reserve the other 1/2 cup. Place spring mix in a serving bowl, arrange remaining ingredients over the spring mix and pour the remaining vinaigrette over it. Bon appetit!!!!
-----------------------
Hey girls,
Como foram as festas de todo mundo?? Espero que tenham sido ótimas como a minha, muita comilança, né?? Se uma das suas resoluções para o Ano Novo é comer mais saudável e mais leve, aqui está uma das receitas de salada da minha mãe que eu me apaixonei, eu gostei tanto que eu pedi para ela fazer por dois dias seguidos!!!!
Kisses,
Luana
Você vai precisar:
2 Pacotes de Salada Primavera Mix
Brie (6 onças), cortado em cubos
Peras (peras Bartlett, sem caroço e cortadas em cubos)
Figos secos (metades)
Nozes Torradas (1 xícara)
Nozes Torradas (1 xícara)
1/2 Xícara de Azeite Extra-Virgem
2 1/2 Colheres de Sopa de Vinagre de Vinho Tinto
2 Colheres de Sopa de Suco de Romã
1/2 Colher de Sopa de Vinagre orgânico balsâmico
1 1/2 Colher de Chá de Mel
1/2 Colher de Chá de Mostarda Dijon
2 Colhares de Chá de Chalotas Picada
Sal Marinho e Pimenta-do-reino a gosto
Como fazer: Em uma travessa média, misture o azeite, vinagres, suco, mel e mostarda. Adicione a chalotas e tempera com sal e pimenta. Em um tigela grande misture os verdes com 1/2 xícara de vinagrete e reserve a outra metade. Coloque essa mistura em um travessa e coloque o restante dos ingredientes por cima e despeje o restante do molho vinagrete. Bon appetit!!!!
Adoroooooo combinacao de "nuts" e coisas doces, com a salada....
ReplyDeleteHummm, eu tb Ana. Essa salada fica simplesmente DIVINA, try it!!!
ReplyDeleteBeijos