Friday, February 15, 2013

Shrimp In Squash - Receita de Camarão na Moranga




Here is an idea for a wonderful succulent recipe that is very easy to make.  All the credits goes to my friend Dany that prepared this Camarão na Moranga (Shrimp in Squash) and shared the recipe and picture with us.  Thanks my friend!!!

You will need:

2 bags of large shrimp
1 large Calabaza squash or pumpkin
1 container of Catupiry Cheese (soft Brazilian cheese, you can use cream cheese)
1 container of Cheese Spread
1 can of table cream
1/3 cup of heavy cream
Shredded mozzarella cheese to brown
1 tomato chopped (without skin & seeds)
1/3 cup of tomato sauce
1/3 cup of coconut milk
1 large or medium onion, chopped small
5 garlic cloves, minced
Olive oil
Salt & black pepper to taste
Lemon to taste

Clean the shrimps, place them in a bowl and season them with salt, black pepper and lemon juice, let it marinate for about 20 minutes.

Cut off and discard the top of the squash, remove all seeds and stringy fibers.  Season the inside of the squash just with a dash of salt, wrap it in aluminum foil and place in the over for 45 minutes at 350 degrees.
Filling:  While the squash or pumpkin is in the oven, heat up about 1-2 tablespoons of olive oil, sautee the onion, garlic and tomatoes.  Add the pieces of pumpkin or squash and after it is sauteed, add the tomato sauce, the coconut milk and the shrimp with the water with lemon juice.  Adjust the salt and black pepper to taste and let the shrimp cook in this sauce in medium heat for about 10 minutes.  When the shrimp is fully cooked, add the cheese spread and turn the heat off.  Add the heavy cream and lastly the table cream.

Remove the squash or pumpkin from the oven, put some cream cheese inside of the pumpkin or squash, add some of the shrimp filling, add some Catupiry cheese and the rest of the shrimp filling.  Add some shredded mozzarella cheese on top and place the squash or pumpkin in the oven for about 30 minutes, until the cheese browns.  The top of the squash or pumpkin can be used as decoration.  Bon appetite!!


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Aqui fica a dica de uma receita suculenta, fácil e maravilhosa e todo crédito vai para a minha xará Dany, que preparou o Camarão na Moranga e compartilhou com a gente a receita e a foto. Obrigada amiga!!

Você vai precisar:
- 2 sacos de camarão dos grandes
- 1 abóbora grande e larga
- 1 pote de catupiry
- 1 pote de requeijão
- 1 lata de creme de leite
- 1/3 (da medida da lata de creme de leite) de heavy cream
- Queijo ralado para gratinar
- 1 tomate picado sem semente com casca
- 1/3 (da medida da lata de creme de leite) de molho de tomate
- 1/3 (da medida da lata de creme de leite) de leite de coco
- 1 cebola média ou grande, cortada em pedaços pequenos
- 5 dentes de alho esmagados ou cortados em tiras
- Azeite
- Sal e pimenta-do-reino a gusto
- Limão a gosto
Limpar os camarões, colocá-los em uma vasilha e tempera com sal, pimenta-do-reino e limão e deixar por 20 minutos.

Cortar a tampa da abóbora, retirar as sementes e raspar e retirar todo o conteúdo, separando a raspa. Colocar um pouco de sal dentro da abóbora, enrolar com papel alumínio e colocar no forno (350F) por uns 45 minutos.

Recheio: Enquanto isso, em uma panela aquecer o azeite (dependendo da quantidade da raspa de abóbora, usar de uma a duas colheres), refogar a cabola, o alho e o tomate. Adicionar as raspas da abóbora e depois de refogada, adicionar o molho de tomate, o leite de coco e o camarão junto com a água com limão. Acertar o sal e a pimenta-do-reino e deixar os camarões cozinhando nesse molho, em fogo médio, por uns 10 minutos. Quando os camarões estiverem cozidos, colocar o requeijão e desligar o fogo. Adicionar o heavy cream e, por último, o creme de leite (com soro).

Retirar a abóbora do forno, passar requeijão por dentro da abóbora e colocar o recheio até a metade da abóbora, colocar mais alguns pedaços de catupiry e colocar o resto do recheio, colocar queijo ralado por cima e colocar a abóbora novamente no forno por mais 30 minutos. A tampa da abóbora serve só para decoração. Bom apetite!!

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