When I saw this recipe on UOL's website, my mouth watered, an Easter egg with a delicious filling. This recipe was created by chocolatier chef Alexandre Bispo. I am not taking his credit away, but I improvised the recipe to make it a bit easier.
Instead of using sponge cake, I substituted for pound cake using the ready use mix. Also instead of making a homemade Easter egg, I bought milk chocolate one (make sure the egg is hollow on the inside).
For the filling :
1/2 cup of table cream or heavy cream
1/4 cup of condensed milk
1 cup of whip
1/4 cup of white chocolate chips
10 tablespoons of whole milk
To assemble
1 & 1/2 tablespoons of table cream
- 1/4 cup of white chocolate chips
- 3/4 cup of milk chocolate
Directions
Place the table cream, condensed milk in a pan and cook over medium heat (stirring constantly) until it is a thick cream consistency, like a caramel consistency.
Remove from heat and add the white chocalate chips and mix it until it is melted. Let it cool off and gently add the whip cream. Reserve.
To assemble
Separately melt the white chocolate chips and milk milk chocolate. Add to the melted white chocolate chips one tablespoon of table cream and half a tablespoon to the melted milk chocolate. Reserve.
Separate the egg into halves (it will look like little bowls) and make layers using the filling and the pound cake, finishing with a layer of the filling. To decorate, spread some milk chocolate ganache over the filling. With the help of a pastry bag make lines from one end to the other using white chocolate ganache. Using a toothpick make lines in opposite directions.
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Quando vi essa receita no site da UOL deu água na boca... que delícia de ovo, que delícia de pavê. Essa receita é do chef chocolatier Alexandre Bispo, mas sem desmerecê-lo, eu vou dar uma improvisada para ficar um pouquinho mais fácil.
Ao
invés de fazer o pão de ló, substituí por bolo amarelo de caixinha. E
ao invés de fazer o ovo, comprei ele pronto, ovo de chocolate ao leite.
Para o recheio:
1/2 xícara(s) de chá de creme de leite fresco
- 1/4 xícara(s) de chá de leite condensado
- 1 xícara(s) de chá de chantilly de caixinha batido firme
- 1/4 xícara(s) de café de chocolate branco
- 10 colher(es) de sopa de leite integral
Para a Montagem
- 1 e 1/2 colher(es) de sopa de creme de leite fresco
- 1/4 xícara(s) de chá de chocolate branco
- 3/4 xícara(s) de chá de chocolate ao leite
Modo de Preparo
- Recheio
Junte em uma panela o leite com creme de leite e o leite condensado, cozinhe em fogo baixo até ficar com consistência de brigadeiro e desprender do fundo da panela.
Retire do fogo e adicione o chocolate branco e mexa até derreter. Deixe esfriar e incorpore delicadamente o chantilly. Reserve.
- Montagem
Derreta separadamente o chocolate branco e o chocolate ao leite. Misture ao chocolate branco uma colher de creme de leite e ao chocolate ao leite, meia colher. Reserve.
Derreta separadamente o chocolate branco e o chocolate ao leite. Misture ao chocolate branco uma colher de creme de leite e ao chocolate ao leite, meia colher. Reserve.
Desmolde o ovo e intercale camadas de recheio e de pão de ló, finalizando com o recheio. Para decorar, espalhe a ganache ao leite sobre o recheio. Com a ajuda de um saco de confeitar faça traços transversais com a ganache de chocolate branco. Com um palito, faça "riscos" transversais na direção oposta aos traços brancos.
Receita Original - clique aqui
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