Saturday, March 8, 2014

RECIPE: Shrimp with brie cheese sauce--- RECEITA: Camarão com molho de brie

Hey girlies,
I made this recipe a few months ago (on New Years Day, actually) and loved it so much that I decided to share it with you.  I have made it one other time since then and it was as delicious as the first time.  I actually got the recipe from an Instafriend (friend on Instagram), that posted it a picture of it and I couldn't help, but ask her for the recipe.  She was nice enough to share it with me, thanks Carol!! The recipe is super easy and fast to make. If you like shrimp and brie, you must try this, let's go??!!!

Ingredients: 1 lbs. of fresh  large shrimp (serves 2 people well)
                   1-2 limes
                   4-6 basil leaves
                   4 fresh oregano leaves
                   small bunch of Italian parsley
                   garlic to taste
                   1/2 cup of milk
                   1 brie cheese (7 oz)
                   very tiny piece of jalapeño (optional, just for some taste)

Directions: Clean the shrimp and wash it in cold water. Place shrimp in a bowl, squeeze lime juice over them and reserve.  While shrimp is sitting in lime juice, make the seasoning for them. Chop and mince the jalapeño, garlic, oregano, parsley and basil together. Drain the lime juice, season shrimp with a bit of salt and add the minced seasoning, reserve. To make the brie cheese sauce, remove the rind from the cheese, cut brie into some pieces.  Place a cooking pan over low heat with the pieces of brie cheese, add milk slowly and stir mixture consistently until sauce thickens.  Remove sauce from heat and reserve.  Then all you have to do is grill the shrimp on a skillet or in a very hot frying pan with just a drop of olive oil. Grill the shrimp for about 4 minutes on each side. Once shrimps are done, place on a plate and pour brie cheese sauce on them.  I served them with a serving of rice.  Super easy right??
Bon appetite !!!
Luana
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Ei meninas,
FIz esta receita há alguns meses (no dia de Ano Novo) e adorei tanto que decidi compartilhar com vocês. Desde então já fiz uma outra vez  e ficou delicioso como a primeira vez. Na verdade, eu peguei a receita de um Instafriend (amiga no Instagram), que postou uma foto quando ela fez e não aguentei e fui logo pedindo a receita. Ela foi uma gracinha em me passer a receita, thanks Carol! A receita é super fácil e rápida de fazer. Se você gosta de camarão e de brie, não tem como você deixar de fazer,  vamos lá?!

Ingredientes: 450 gramas de camarão grandes e fresco (serve 2 pessoas bem)
                     1-2 limões
                     4-6 folhas de manjericão 
                     4 folhas de orégano fresco 
                     pequeno ramo de salsinha fresca 
                    alho a gosto 
                   1/2 xícara de leite
                        1 pimenta de cheiro (não arde, mas quem mora aqui EUA, um pedacinho de jalapeño, opcional)

Instruções: Limpe e lave bem os camarões com água fria. Coloque o camarão em uma tigela, esprema o suco de limão sobre eles e reserve. Enquanto os camarões  estão marinando no suco de limão, faça o tempero para eles. Pique e amasse a pimenta, alho, orégano, salsinha e manjericão. Escorrasuco de limão dos camarõe, tempere com um pouco de sal e adicione o tempero amassado, reserve. Para fazer o molho de queijo brie, retire a casca do queijo, corte brie em alguns pedaços. Coloque uma panela em fogo baixo com os pedaços de queijo brie, adicione o leite aos poucos e mexa constantemente até que o molho engrosse. Retire o molho do fogo e reserve. Agora é só f grelhar os camarões em uma frigideira anti aderente bem quente com apenas umas gotinhas de azeite  ou em uma grelha. Grelhar os camarões por cerca de 4 minutos de cada lado. Depois deles grelhados despeje molho de queijo brie por cima. Eu servi-los com uma porção de arroz. Super fácil né?

Bon appetite !!!

Luana









4 comments:

  1. This looks so delicious!!!!

    www.plogstyle.com

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    1. Jenny,

      It is super delicious and very easy to make, worth making it!! Thanks for stopping by sweetie!!
      Kisses

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  2. ummm que delicia amiga... quero fazer um dia la em ksa...
    amei a receita....

    Ana Lulsdorf

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    1. Faz sim amiga, fica uma delícia e muito fácil de fazer!!
      Kisses

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